عوارض پرولاکتین بالا در زنان و مردان

عوارض پرولاکتین بالا

در این مطلب می خواهیم در مورد عوارض پرولاکتین بالا صحبت کنیم. یکی از هورمون هایی که به عنوان هورمون جنسی شناخته می شود. این هورمون توسط غذه هیپوفیز در مغز ترشح می شود. اما تاثیر مستقیمش بر روی عملکرد سیستم تولید مثل است. عوارض بالا بودن پرولاکتین در زنان و مردان متفاوت است. در ادامه این موارد را بررسی می کنیم.

عوارض بالا بودن پرولاکتین

عوارض پرولاکتین بالا برای زنان

معمولا وقتی خانمی بعد از چند ماه باردار نمی شود به پزشک می رود. پزشک نیز برای او یک سری آزمایش می نویسد. یکی از مواردی که پزشکان زنان در این چکاپ ها بررسی می کنند هورمونی به نام پرولاکتین است. یک هورمون مهم که در این دوره مهم است. بالا بودن پرولاکتین می تواند باعث مشکلاتی شود.

جلوگیری از باردار شدن

هورمون پرولاکتین به عنوان هورمون شیر یا هورمون شیردهی نیز شناخته می شود. چرا که افزایش آن بعد از زایمان باعث ترشح شیر از سینه های مادر می شود. بنابراین طبیعی است که پس از زایمان این هورمون بالا باشد. اما اگر در حال اقدام برای بارداری هستید سطح پرولاکتین مهم است. بارداری با پرولاکتین بالا ممکن نیست. چرا که زمانی که این هورمون بالا باشد بدن احساس می کند بستر لازم و یا آمادگی لازم برای باردار شدن وجود ندارد. پس مانع باردار شدن می شود. اگر خانمی سطح پرولاکتینش بالا باشد و قصد باردار شدن داشته باشد باید ابتدا با دارو پرولاکتین را پایین بیاورد. در غیر این صورت ممکن نیست که باردار شود. بنابراین یکی از عوارض پرولاکتین بالا این است که با وجود آن نمی توان باردار شد.

باردار نشدن یکی از عوارض بالا بودن پرولاکتین است

عملکرد نادرست تخمدان

یکی دیگر از عوارض بالا بودن پرولاکتین ایجاد مشکل در عملکرد تخمدان هاست. زمانی که تخمدان ها به خوبی فعالیت نکنند بارداری اتفاق نخواهد افتاد. تخمک از تخمدان ها آزاد می شود. بدون تخمک خوب نیز بارداری ممکن نیست.

پریود نشدن و یا بی نظمی در پریود

وقتی یک خانم می خواهد برای بارداری اقدام کند باید بداند سیکل پریودش چند روزه است. او ممکن است سیکل 28 روزه تا 32 و حتی 35 روزه داشته باشد. ممکن است پیش از اقدام نداند گاهی سیکلش جلو و عقب می رود. چیزی که برای بارداری مهم است. اگر یک خانم پریود نمی شود و یا بی جهت پریودش به تاخیر می افتد این موضوع باید بررسی شود. یکی از عوارض پرولاکتین بالا ایجاد بی نظمی در پریود و یا پریود نشدن خانم هاست. البته پریود نشدن ممکن است دلایل دیگری هم داشته باشد. اما اگر این هورمون بالا باشد ممکن است سبب ایجاد تاخیرهای کم در پریود و یا عدم پریود شود. یکی از مهم ترین علائم پرولاکتین بالا بی نظمی و تاخیر در پریود است.

ترشح بی موقع شیر

برخی از خانم ها بدون زایمان و در شرایط عادی ممکن است ترشح شیر از سینه ها را شاهد باشند. این یکی از عوارض پرولاکتین بالا برای خانم هاست. با تنظیم پرولاکتین و استفاده از قرص ها این مشکل برطرف می شود.

عوارض پرولاکتین بالا | ترشح بی موقع شیر

عوارض پرولاکتین بالا برای آقایان

متخصصین زنان بیشتر به بررسی این هورمون در زنان می پردازند. اما این هورمون در مردان هم ترشح می شود. همچنین عوارض بالا بودن پرولاکتین ممکن است یک آقا را نیز درگیر کند.

عملکرد نادرست بیضه ها

مایع منی که در زمان بارداری کیفیت آن مهم است توسط بیضه ها تولید می شود. این مایع حاوی میلیون ها اسپرم است. هر کدام از این اسپرم ها می توانند در روند باروری اثر بگذارند. یکی از عوارض بالا بودن پرولاکتین برای مردان عملکرد بد بیضه هاست. متخصصین ارولوژی خیلی بر روی این موضوع تمرکز نکرده اند. شاید تاثیر مستقیم آن آنقدری نباشد که بخواهند در موضوع ناباروی مردان بر روی تمرکز داشته باشند. اما بد نیست بدانید که می تواند بر روی بیضه ها اثر بگذارد.

کاهش میل جنسی

هورمون پرولاکتین بر روی هورمون های دیگر هم اثر می گذارد. یکی دیگر از عوارض پرولاکتین بالا برای مردان کمتر شدن میل جنسی است. این هورمون به صورت غیر مستقیم بر روی آقایان و توانایی جنسی و میل آن ها به ارتباط جنسی اثر می گذارد.

بی میلی جنسی مردان از عوارض پرولاکتین بالا است

دیگر عوارض پرولاکتین بالا

بالا بودن سطح هورمون پرولاکتین ممکن است تغییرات دیگری نیز در حال و احول و روحیه بگذارد.

کمبود انرژی

ایجاد خستگی و بی حالی و کاهش انرژی یکی از عوارض بالا بودن پرولاکتین است. این مورد هم ممکن است برای خانم ها و هم ممکن است برای آقایان به وجود بیاید.

خستگی یکی از عوارض پرولاکتین بالا است

کاهش تراکم استخوان

این مورد را شاید کمتر شنیده باشید. اما یکی از عوارض پرولاکتین بالا کمتر شدن تراکم استخوان هاست. در مواردی که سطح هورمون پرولاکتین بیش از حد بالاست ممکن است عارضه های بدتری را ایجاد کند. یکی از این عارضه های خطرناک شکستن بافت استخوانی است.

تغییرات خلق و خو

این هورمون می تواند در اخلاق و خلق و خوی فرد هم اثر بگذارد. هم در مورد خانم ها و هم در مورد آقایان این تغییرات دیده می شود. از عوارض بالا بودن پرولاکتین به خصوص برای خانم ها زود رنجی و یا پرخاشگری و بی حوصلگی است.


دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا