در این مطلب می خواهیم در مورد معنی اسم دانیال که نامی نیکو برای پسران و آقایان است صحبت کنیم. می خواهیم انواع معنی هایی که این نام دارد را بدانیم. و همچنین خواهیم گفت که این اسم زیبا چه ریشه ای دارد و از کجا آمده است.
معنی اسم دانیال
یکی معنای اسم دانیال خدا با من است می باشد. معنی بسیار زیبایی که این نام را منحصر به فرد می کند.
برخی نیز معنی اسم دانیال را این طور گفته اند: خدا حاکم من است و یا خدا داور من است.
قضاوت خدا، خدا حاکم من است، نام یکی از چهار پیغمبر بزرگ بنی اسرائیل، یا خدا حاکم من است، ( اَعلام ) یکی از چهار پیغمبر بزرگ بنی اسرائیل [زنده در پیش از میلاد] که در روایات اسلامی مخترع «رمل» به شمار می رود، در سال پیش از میلاد به اسارت به شهری به نام بابل برده شد در آنجا به خاطر پیشگویی هایی که کرد شهرت و قدرت یافت، ( در اعلام ) یکی از چهار پیغمبر بزرگ بنی اسرائیل که در روایات اسلامی مخترع ‘ رمل ‘ به شمار می رود، نام یکی از چهار پیامبر مذکور در عهد عتیق
ریشه اسم دانیال
نام پسرانه دانیال با تلفظ /Dāniyāl/و املا Daniyal دارای ریشه عبری و به معنی خدا با من است، میباشد.
دانیال (یکی از چهار پیامبر بنیاسرائیل) در سال ۵۸۶ قبل از میلاد مسیح و در زمان حاکمی به نام نبوکد (بخت النصر) میزیست.
پس از مرگ حاکم ، او ابتدا به بیت المقدس و سپس به اهواز رفت. پس از وفات در مکانی که امروزه به شوش دانیال معروف است به خاک سپرده شد.
همچنین چند روستا در نقاط مختلف کشور دانیال نام دارند.
معنی نام دانیال در لغتنامه دهخدا
(اِخ) دهی است از دهستان لنگا شهرستان شهسوار واقع در ۳۶هزارگزی جنوب خاوری شهسوار و ۴هزارگزی جنوب شوسهٔ شهسوار به چالوس. دشت است و معتدل و مرطوب و دارای ۱۱۵ سکنه. آب آن از چشمه سار و محصول آن برنج و …
دانیال (اِخ) دهی است از دهستان بخش فیض آباد محولات شهرستان تربت حیدریه. واقع در ۱۶هزارگزی شمال خاوری فیض آباد. جلگه است و معتدل و دارای ۳۰ تن سکنه.
دانیال (اِخ) اسم اعجمی و نام پیغمبری است. (آنندراج). دانیال از پیامبران بنی اسرائیل و همزمان کورش کبیر و داریوش بزرگ هخامنشی بوده است. در کودکی پس از گشوده شدن اورشلیم بدست نبوکدنصر، در سال ۵۸۶ ق. م.
دانیال (اِخ) ابن محمد از حکام منفیتیون به بخاری است ۱۱۷۳ هـ . ق. (معجم الانساب و الاسرات زامباور ج ۲ ص ۴۰۷).
دانیال در قران نیامده است. (خیلی از دوستان سوال داشتند که آیا اسم دانيال در کتاب قرآن آمده است یا خیر.)